11 september 2017

We gaan er even van uit dat je een echte foto- en video liefhebber bent en dat je een goedkope drone met camera wilt kopen. Er zijn zat drones met een camera tegenwoordig. Er zijn ook zat goedkope opties daarin. Maar hierin geldt zoals wel vaker bij goedkopere producten. Wil je kwaliteit, dan zul je meer moeten betalen. Uiteraard kun je veel plezier halen uit je budget-drone. Het hangt helemaal af van je verwachtingen.

Waar let je op bij het kopen van een drone met camera

Wanneer je een drone met camera gaat kopen, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst moet je ook duidelijk voor ogen hebben wat jij eigenlijk met die drone wilt gaan doen. Wil je af en toe langs de waterkant een paar foto’s en korte filmpjes maken? Ga je op pad naar de kust en wil je dat jouw vliegende camera je automatisch volgt terwijl je door de duinen fietst? Wil je opnames maken van hoog boven de boomtoppen?

Let dus goed op onderstaande zaken en bepaal welke eigenschappen jij belangrijk vindt. Jouw perfecte drone hoeft wellicht geen bereik te hebben van 2000 meter, als je weet dat je toch alleen maar langs de waterkant opereert.

Waar moet je op letten:

  • vliegtijd: van 6 minuten tot over een uur.
  • bereik: van 20 meter tot 2000 meter (of meer?)
  • beeldkwaliteit van camera: van 2MP tot 20MP of meer (?)
  • GPS: ja/nee

Goedkope drone met camera

Als jij tevreden bent met een drone waar een 2MP cameraatje in zit, dan kun je voor zo’n 75 euro klaar zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld de Syma X5SW Drone kopen. Je hebt dan een bereik van zo’n 50 meter en een vliegtijd van tussen de 8 en 10 minuten.

Kwalitief goede drone met camera kopen

Wil je echt wat meer met de drone doen en ga je voor kwaliteit dan zul je ook wat dieper in de buidel moeten tasten. Wanneer je een drone met camera uit het hogere segment wil kopen, dan moet je toch wel rekenen op zo’n 1500 euro. Het merk dat daarbij op allerlei website terugkomt is toch wel DJI, en dan met name de DJI Phantom serie.

Top 5 drones met camera kopen

DroneVliegtijdBereikPrijs (vanaf)Link
DJI Spark Fly More Combo16 min2000m€ 1019,- nu € 799,- Kopen
DJI Phantom 4 Pro+30 min3500m€ 1999,- nu € 1949,-Kopen
Walkera Tali H500 FPV25 min1000m€ 1495,- nu € 897,-Kopen
Parrot Mini Drones - Hydrofoil9 min20m€ 149,- nu € 99,-Kopen
DJI Mavic Pro27 min4000m€ 1199,-Kopen

Meer drones:

Drone met camera kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *